1x03 Stage Fright

Den första av förhoppningsvis många säsonger av Dollhouse.

Bra? Dåligt? Meh?

1
0
Inga röster
2
0
Inga röster
3
1
6%
4
2
13%
5
0
Inga röster
6
8
50%
7
3
19%
8
1
6%
9
0
Inga röster
10
1
6%
 
Antal röster : 16

1x03 Stage Fright

Inläggav AKS » ons feb 18, 2009 20:54

Info från FOX om avsnittet nedan. Läses på egen risk naturligtvis. :) Spoilermarkerar tills avsnittet visats.

ECHO GOES UNDERCOVER AS A BACKUP SINGER TO PROTECT A POP SINGER STALKED BY AN OBESSED FAN ON AN ALL-NEW "DOLLHOUSE" FRIDAY, FEBRUARY 27, ON FOX

To protect a volatile pop star from an obsessed fan, Echo goes undercover as her new backup singer. Meanwhile, Agent Ballard is led down a dangerously wrong path in his investigation, and Lubov harbors a secret in the "Stage Fright" episode of DOLLHOUSE airing Friday, Feb. 27 (9:01-10:00 PM ET/PT) on FOX. (DOL-105) (TV-14; L, V) CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1 PA: Viewer discretion is advised.

Cast: Eliza Dushku as Echo; Tahmoh Penikett as Paul Ballard; Olivia Williams as Adelle DeWitt; Fran Kranz as Topher Brink; Harry Lennix as Boyd Langton; Enver Gjokaj as Lubov; Dichen Lachman as Sierra

Guest Cast: Amy Acker as Dr. Claire Saunders; Reed Diamond as Laurence Dominic; Miracle Laurie as Mellie; Kevin Kilner as Hearn; Jaime Lee Kirchner as Rayna Russell; Jim Piddock as Biz; Cloie Wyatt Taylor as Chantal; Graham Norris as The Fan


EDIT: Äh, kan man inte lägga in polls i efterhand? Eller missar jag nåt uppenbart? :(

EDIT 2: Ja, jag tycks ha missat nåt uppenbart. Ska försöka nu. :)
Senast redigerad av AKS lör feb 28, 2009 13:55, redigerad totalt 1 gång.
Last.fm | Avatar av: B-F

Well done. Here come the test results: "You are a horrible person." That's what it says: a horrible person. We weren't even testing for that.
-- Portal 2

A pit is not complete without a Freeman climbing out of it.
-- vortigaunt i Half-Life 2: Episode 2
Användarvisningsbild
AKS
Official Goddess
 
Inlägg: 20301
Blev medlem: 13 sep 2003

Inläggav Garim » ons feb 18, 2009 21:42

Guest: Miracle Laurie as Mellie. Riktigt nyfiken här.
Serenity: Knowing which River not to cross...
'If we want her to be exactly she'll never be exactly I know the only really real Buffy is really Buffy and she's gone' who?
Remember that if you keep one foot in the past and one in the future, you're just pissing on the present.
Användarvisningsbild
Garim
Big Bad
 
Inlägg: 2095
Blev medlem: 27 mar 2006
Ort: Sundsvall

Inläggav A bear » lör feb 28, 2009 11:32

TOPHER: You disapprove of everything! You're gonna get married and have scowly babies!

VICTOR! Där kom den ja! Ingen jätteöverraskning, och kul att de fick det ur vägen redan nu, men jo, kan bli intressant. Och snygg flipp på källarscenen - vi hade ju sett den förut, utdraget ur den aldrig sända piloten, och då var det ju inte ett gäng mafiosi han träffade där nere...

Kul detalj: veckans Echo förklarar sina våldstendenser med "Southie". South Boston, alltså. Där Faith kommer ifrån. :D

Annars - alla paralleller mellan Rayna och Echo till trots ("Maybe you weren't grown in a lab, but I was") - känns storyn lite meh. Har för mig att The Incredible Hulk hade exakt samma story en gång i världen. Allt spel bakom kulisserna är välkommet, men de kunde jobbat hårdare på A-storyn.

EDIT: Och just det ja, Jim Piddock. Kul att se honom i en Jossproduktion igen. Han är bra.
"There's been a contamination."

"You're like the Michael Jordan of being a sonofabitch."

"I've been saying, anybody who didn't get that this is the last season after this scene was missing the point." - Joss Whedon, 7.01
Användarvisningsbild
A bear
Slayer
 
Inlägg: 13550
Blev medlem: 15 jan 2005
Ort: Staden som simmar på vattnet

Inläggav Garim » lör feb 28, 2009 12:08

Jag gillade. Inte riktigt lika bra som förra, men ändå.

Kul med Victor-revealen. Det överraskade mig.

Också bra slut när Echo ruskar på huvudet åt Sierra.

Sierras handler är en skitstövel. Och, dessutom, Dollhouse var beredda att offra Sierra. Evil organisation!

Edit: Fast A-storyn var lite ointressant, lite för mycket Idol över det, och sådana program har jag svårt för.
Serenity: Knowing which River not to cross...
'If we want her to be exactly she'll never be exactly I know the only really real Buffy is really Buffy and she's gone' who?
Remember that if you keep one foot in the past and one in the future, you're just pissing on the present.
Användarvisningsbild
Garim
Big Bad
 
Inlägg: 2095
Blev medlem: 27 mar 2006
Ort: Sundsvall

Inläggav lilith » lör feb 28, 2009 13:30

Hur kunde Victor-avslöjandet överaska? Läser ni inte vad ni själva skriver? Själv var jag ju spoilad här så det var ingen överaskning alls. Bara att det kom så tidigt, men det var ju skönt så slipper jag reta mig mer på det.

Tyckte det var ett bra avsnitt. Själva historien med den självmordsbenägna stjärnan var ju lamt, men det tog ju inte mycket plats. En sak retade jag mig på dock: Varför gjordes Audra så jäkla snygg? Sätt på henne glasögon så blir hon mesig??? Mycket dåligt gjort. Men som det ju brukar göras, vilket inte hindrar att det var en detalj jag blev besviken över.

Nu är frågan, hur mycket kvardröjande minnen har Sierra? Går de kanske alla omkring där och låtsas vara helt tomma, men funderar och känner en massa inombords? Tror väl inte det, men är det kanske nåt som händer med dollsen förr eller senare.
He smells like forrest.
/The Evil Queen, Once Upon a Time
Användarvisningsbild
lilith
The Doctor
 
Inlägg: 9628
Blev medlem: 09 maj 2006

Inläggav Spuffy » lör feb 28, 2009 17:07

lilith skrev:Läser ni inte vad ni själva skriver?

Jag visste inte att Victor var en active och jag läser vad jag skriver. Jag har inte skrivit ett ord om Victor och jag förmodar att Garim inte heller gjort det då han blev överraskad av det.

Kändes dock inte så överraskande då jag tänkt tanken att så kunde vara fallet, men jag hade undgått att bli spoilad om det. Förmodar att det var i den där diskussionen med spekulationer och vad det nu var i 1.01 du blev det men den läste jag inte så noga.
Användarvisningsbild
Spuffy
omnomnomnom
 
Inlägg: 6783
Blev medlem: 22 aug 2005
Ort: Stockholm (Luleå)

Inläggav lilith » lör feb 28, 2009 18:06

Jag får väl skylla mig själv som tyckte det var rätt uppenbart, baserat på vad Garim och andra diskuterade i 1.01 tråden....

Nä, jag tycks vara ensam om åsikten att inte vilja bli spoilad av diverse information från andra ställen. Synd, jag hade sett fram emot att prata om Dollhouseavsnitten med andra fans.
Hejdå.
He smells like forrest.
/The Evil Queen, Once Upon a Time
Användarvisningsbild
lilith
The Doctor
 
Inlägg: 9628
Blev medlem: 09 maj 2006

Inläggav Spuffy » lör feb 28, 2009 18:13

Jag vill inte heller bli spoilad och jag håller helt med dig om att sånt man vet inte ska uttryckas i förväg i trådarna. Bara tur för min del att jag läste så slarvigt att jag inte uppfattade något om det alls. Är vi inte överens nu alla om att sånt inte ska förekomma i avsnittstrådarna förutom under spoilerblock? Det trodde jag.
Användarvisningsbild
Spuffy
omnomnomnom
 
Inlägg: 6783
Blev medlem: 22 aug 2005
Ort: Stockholm (Luleå)

Inläggav noike » lör feb 28, 2009 18:51

Jag tyckte också det var bra. Första egna Mutant Enemymanuset för Jed och Maurissa — David Furys var Go Fish så... Jag är beredd att vara lite överseende.

Garim skrev:Också bra slut när Echo ruskar på huvudet åt Sierra.

Ja, det gillade jag massor. De där smådetaljerna i en annans rätt trist A-handling. Nu gjorde Dollhouse den lite mer intressant än de flesta andra gånger Bodyguard-handlingen kommer upp men ändå, den är rätt uttjatad. B-handlingen däremot var riktigt intressant.

Kan det vara någon form av socialiseringsvirus? (Jo... Jag läser Michael Marshalls "The Straw Men"-trilogi, men jag är allvarlig.) Det behövs bara att en av dem vaknar upp undermedvetet och vara vänligare och inte helt blank mot de övriga för att det ska bli lite som en dominoeffekt? För de får ju minnet helt tömt efter varje uppdrag, om jag fattat det rätt. Eller det kanske är så att default-dock-personligheten de får efter varje uppdrag inte är riktigt så noggrant som de tror. Skulle förklara lite varför det går så mycket snabbare än första mindwipen.

lilith skrev:Nä, jag tycks vara ensam om åsikten att inte vilja bli spoilad av diverse information från andra ställen. Synd, jag hade sett fram emot att prata om Dollhouseavsnitten med andra fans.
Hejdå.

Men för helvete. Jag bad om ursäkt och jag menade det verkligen. Trots att det var verkligen inte så mycket andra ställen över det där som första pressreleasen. I stil med att "SMG spelar Buffy och Brendon och Hannigan hennes kompisar och tillsammans slåss de mot vampyrer". Folk som skapar avsnittstrådarna här vet mer än vad jag gör. De som läser Whedonintervjuer kan säkert veta ännu mer, jag följer inte ens Whedonesque.
“It's like algebra. Why you gotta put numbers and letters together? Why can't you just go fuck yourself?”
Wayne, Letterkenny.

:: snow crunch :: poäng: 51 / 100 ::
Användarvisningsbild
noike
also cute and fluffy!
 
Inlägg: 39166
Blev medlem: 13 sep 2003
Ort: A crappy place

Inläggav AKS » lör feb 28, 2009 19:00

Fast jag vet inte mer heller för jag läser inte informationen. :) Jag har efter tiden som moderator på annat forum blivit proffs på att starta trådar utan att läsa infon jag tar upp. Om jag vet att informationen har släppts och är officiell har jag dock svårt att inte bidra med den. :) (Och jag vet att guest starring-listan ligger på slutet så den brukar jag iofs läsa emellanåt.)

Jag var inte så förtjust i detta avsnitt. Fortfarande ett okej avsnitt för all del, men A-storyn var något av det mest klichéfyllda jag sett. Så nja, ingen höjdare direkt. De två tidigare avsnitt var helt klart bättre för A-storyn var bättre och de kändes dessutom arcigare om jag inte missminner mig. Men slutet med huvudskakningen var riktigt bra, ja.
Last.fm | Avatar av: B-F

Well done. Here come the test results: "You are a horrible person." That's what it says: a horrible person. We weren't even testing for that.
-- Portal 2

A pit is not complete without a Freeman climbing out of it.
-- vortigaunt i Half-Life 2: Episode 2
Användarvisningsbild
AKS
Official Goddess
 
Inlägg: 20301
Blev medlem: 13 sep 2003

Inläggav caffeineaddict » lör feb 28, 2009 19:18

Klyschig historia, visst, men det vägdes upp av minst tio bra karaktärsögonblick och/eller gapskratt (vem var det som sa att Dollhouse skulle vara humorfri?). Så jag brydde mig inte så mycket om det faktiskt. Överlag fortfarande BETYDLIGT bättre än flertalet tidiga Buffy/Angel-avsnitt.

Sierra som #1 fan var förresten tokgullig. Om hon var lite klyschigt mesig så kan man ju faktiskt skylla det på att hon just var en skapelse och inte en riktig människa. Men både jag och Anna undrade varför hon inte went into action mode när saker blev farliga? Vad fyllde hon egentligen för syfte nu när hon fortsatte spela mesig även när the bad guy visade sig?


"Ma'am, cheese is on it's way. Here's an interim banana."
- VEEP


MP3 | CD | DVD/BD | BF:s favoritfilm 1940-1949: omröstning

Användarvisningsbild
caffeineaddict
Tyrolerhatten
 
Inlägg: 36748
Blev medlem: 17 sep 2003
Ort: Inte Norrköping längre, har jag fått påpekat för mig.

Inläggav Spuffy » lör feb 28, 2009 20:00

caffeineaddict skrev:Men både jag och Anna undrade varför hon inte went into action mode när saker blev farliga? Vad fyllde hon egentligen för syfte nu när hon fortsatte spela mesig även när the bad guy visade sig?

Det där undrade jag också mycket över, varför skulle hon vara där över huvud taget om hon nu var hjälplös rakt igenom.
Användarvisningsbild
Spuffy
omnomnomnom
 
Inlägg: 6783
Blev medlem: 22 aug 2005
Ort: Stockholm (Luleå)

Inläggav noike » lör feb 28, 2009 20:07

Spuffy skrev:
caffeineaddict skrev:Men både jag och Anna undrade varför hon inte went into action mode när saker blev farliga? Vad fyllde hon egentligen för syfte nu när hon fortsatte spela mesig även när the bad guy visade sig?

Det där undrade jag också mycket över, varför skulle hon vara där över huvud taget om hon nu var hjälplös rakt igenom.

Bete. Någon annan kommer och stjäl "största fan"-spotlighten.
“It's like algebra. Why you gotta put numbers and letters together? Why can't you just go fuck yourself?”
Wayne, Letterkenny.

:: snow crunch :: poäng: 51 / 100 ::
Användarvisningsbild
noike
also cute and fluffy!
 
Inlägg: 39166
Blev medlem: 13 sep 2003
Ort: A crappy place

Inläggav eynosh » sön mar 01, 2009 0:46

noike skrev:
Spuffy skrev:
caffeineaddict skrev:Men både jag och Anna undrade varför hon inte went into action mode när saker blev farliga? Vad fyllde hon egentligen för syfte nu när hon fortsatte spela mesig även när the bad guy visade sig?

Det där undrade jag också mycket över, varför skulle hon vara där över huvud taget om hon nu var hjälplös rakt igenom.

Bete. Någon annan kommer och stjäl "största fan"-spotlighten.

Långsökt.. Bättre isåfall att ge en fattig dubbelgångares familj en massa pengar och ställa upp den personen på scen. Vänta tills han/hon blir skjuten och sen ta stalkern.


Förövrigt: Dollhouse kommer få max, max 13 avsnitt. Förmodligen 11. Eller 9 och dom två sista kommer på dvd:n. Och dom fyra sista visas i fel ordning.
"This is what happens when an unstoppable force meets an immovable object" - The Joker
Användarvisningsbild
eynosh
ButtBastard
 
Inlägg: 10004
Blev medlem: 07 nov 2004
Ort: Lidköping

Inläggav noike » sön mar 01, 2009 0:58

eynosh skrev:
noike skrev:
Spuffy skrev:
caffeineaddict skrev:Men både jag och Anna undrade varför hon inte went into action mode när saker blev farliga? Vad fyllde hon egentligen för syfte nu när hon fortsatte spela mesig även när the bad guy visade sig?

Det där undrade jag också mycket över, varför skulle hon vara där över huvud taget om hon nu var hjälplös rakt igenom.

Bete. Någon annan kommer och stjäl "största fan"-spotlighten.

Långsökt.

Fast baserat på dialog 38 minuter in.
“It's like algebra. Why you gotta put numbers and letters together? Why can't you just go fuck yourself?”
Wayne, Letterkenny.

:: snow crunch :: poäng: 51 / 100 ::
Användarvisningsbild
noike
also cute and fluffy!
 
Inlägg: 39166
Blev medlem: 13 sep 2003
Ort: A crappy place

Inläggav Rombat » sön mar 01, 2009 3:29

Argh! Detta var inte bra. Jag rös och tittade bort vid några tillfällen.

But Théoden was not uttely forsaken
Användarvisningsbild
Rombat
knukka!
 
Inlägg: 21196
Blev medlem: 16 sep 2004
Ort: Växjö. Mitt i härligheten!

Inläggav marzipan » sön mar 01, 2009 3:50

Men oj, var det så dåligt? Nu har jag ju sett avsnittet så jag borde kunna besvara den frågan själv. Hmm, ok. Nej, dåligt tycker jag nog inte att det var. Sämst hittills. Men jag ser vidare...

That'll put marzipan in your pie plate, bingo.
Användarvisningsbild
marzipan
förvirraren
 
Inlägg: 796
Blev medlem: 02 jan 2008
Ort: Skåne?

Inläggav wyndham » mån mar 02, 2009 0:54

"Superstar, nanana, superstar baby..." Lät lite som Womanizer med Britney!

Ähhum... Var inte det här det sämsta som någonsin gjorts under Mutant Enemys flagga? Mot slutet satt jag och tänkte att det kanske inte var superuselt, men... jo, det var det nog. Om man jämför med angelavsnittet She (regerande stinkbomb hos mig) så var det visserligen en betydligt gräsligare historia, men som Dollhouse är uppbyggt kan man inte falla tillbaka karaktärernas samspel. Historierna måste vara relevanta på ett helt annat sätt än i Buffyverse och Firefly.

Spuffy skrev:Jag vill inte heller bli spoilad och jag håller helt med dig om att sånt man vet inte ska uttryckas i förväg i trådarna. Bara tur för min del att jag läste så slarvigt att jag inte uppfattade något om det alls. Är vi inte överens nu alla om att sånt inte ska förekomma i avsnittstrådarna förutom under spoilerblock? Det trodde jag.

Väl talat. Jag var i alla fall också ospoilad och tyckte Victor var avsnittets höjdpunkt.
Willow: The school paper is edging on depressing lately. Have you guys noticed that?
Oz: I don’t know. I usually go straight to the obits.


Moln över Ålidhem
Användarvisningsbild
wyndham
Bringer of Beer and Fire
 
Inlägg: 2908
Blev medlem: 30 aug 2005
Ort: Umeå

Inläggav gaspode » mån mar 02, 2009 1:55

Eftersom jag missat att Lubov hette just Lubov så var jag inte spoilad att det var han som var Victor, men jag förstår nu att det Garim skrev i 1x01-tråden var en "stor" spoiler när man kopplade samman informationen.

Garim gjorde själv uppenbarligen inte heller kopplingen, men i efterhand känns det ju självklart :)

Jag har spoilermarkerat det han skrev nu, och givetvis skall vi nu som alltid låta bli att skriva sånt som kan spoila framtiden, men det här var bara ett misstag och knappast nåt att vinka hejdå över... Vi hade en helt legitim diskussion angående om dockorna döptes i bokstavsordning, och i det läget tycker jag inte det är tokigt att nämna namn på kommande karaktärer. Det passerar inte gränsen för spoiler. Däremot när karaktären kopplades ihop med skådespelare så att man (om man var snabbare i hjärnan än jag) kunde fatta att Lubov var en docka, då är gränsen förstås passerad. Hade jag varit lika smart som lilith hade jag spoilermarkerat det där så fort jag såg det, men jag gjorde inte kopplingen.

Avsnittet var väl ingen höjdare, men det finns småsaker jag gillar och hoppet lever. Som nämnts, t.ex. echos lilla huvudskakning på slutet.
Användarvisningsbild
gaspode
Queen Tyko
 
Inlägg: 17316
Blev medlem: 12 sep 2003
Ort: Göteborg

Inläggav Garim » mån mar 02, 2009 11:22

gaspode skrev:Garim gjorde själv uppenbarligen inte heller kopplingen, men i efterhand känns det ju självklart :)

Oj, vilket hallå det blev kring detta. Alla verkar ha tolkat "spoilern" tvärtom mot vad jag gjorde. Min avsikt var att lägga fram argument att Lubov INTE var Viktor, men där hade jag ju gruvligt fel. Det var därför jag inte tyckte det var en spoiler, men ok, jag ser ju vad ni andra skriver, så jag ska vara mer försiktig i framtiden. (har varit bortrest så har inte kunnat kommentera förrän nu)
Serenity: Knowing which River not to cross...
'If we want her to be exactly she'll never be exactly I know the only really real Buffy is really Buffy and she's gone' who?
Remember that if you keep one foot in the past and one in the future, you're just pissing on the present.
Användarvisningsbild
Garim
Big Bad
 
Inlägg: 2095
Blev medlem: 27 mar 2006
Ort: Sundsvall

Inläggav Zaxx » mån mar 02, 2009 21:02

Sämre än ep2 fast ändå bättre... jaja ingen förändring då då :)
Användarvisningsbild
Zaxx
Gay-polis, Buns of STEEL
 
Inlägg: 16868
Blev medlem: 12 sep 2003
Ort: Göteborg

Inläggav lilith » tis mar 03, 2009 21:46

Kanske att jag överreagerade lite... :blushbunny:
Nåja, all is well, alla är överens angående spoilers verkar det som iaf. Kanske att man tittar in igen. ;)
He smells like forrest.
/The Evil Queen, Once Upon a Time
Användarvisningsbild
lilith
The Doctor
 
Inlägg: 9628
Blev medlem: 09 maj 2006

Inläggav sfinx » tis mar 03, 2009 22:15

Vet inte vad jag ska säga om det här avsnittet..nja, men med intressanta vinkar.
Huvudskakningen verkligen intressant. Nja, helt enkelt. :rolleyes:
"funny, and clever, and gorgeous, and sexy. Or Scottish, which is the quick way of saying it"
Moffat har en skotsk agenda...


"...Alla tycker ju om Schweizernöt."
Maria


Du, Doctor Who, du ska bara SCHHH!
Rombat.
Användarvisningsbild
sfinx
Plysch!
 
Inlägg: 12268
Blev medlem: 23 maj 2005

Inläggav Garim » tis mar 03, 2009 23:49

lilith skrev:Kanske att jag överreagerade lite... :blushbunny:
Nåja, all is well, alla är överens angående spoilers verkar det som iaf. Kanske att man tittar in igen. ;)

Det hoppas jag. Jag vill inte göra dig besviken igen ;)
Serenity: Knowing which River not to cross...
'If we want her to be exactly she'll never be exactly I know the only really real Buffy is really Buffy and she's gone' who?
Remember that if you keep one foot in the past and one in the future, you're just pissing on the present.
Användarvisningsbild
Garim
Big Bad
 
Inlägg: 2095
Blev medlem: 27 mar 2006
Ort: Sundsvall

Inläggav Zaxx » ons mar 04, 2009 14:13

sfinx skrev:Vet inte vad jag ska säga om det här avsnittet..nja, men med intressanta vinkar.
Huvudskakningen verkligen intressant. Nja, helt enkelt. :rolleyes:


Jag sa ju det. Bättre fast sämre.
Användarvisningsbild
Zaxx
Gay-polis, Buns of STEEL
 
Inlägg: 16868
Blev medlem: 12 sep 2003
Ort: Göteborg

Inläggav Rombat » ons mar 04, 2009 16:26

Bättre fast sämre summerar det ganska bra i mitt tycke, ja.

But Théoden was not uttely forsaken
Användarvisningsbild
Rombat
knukka!
 
Inlägg: 21196
Blev medlem: 16 sep 2004
Ort: Växjö. Mitt i härligheten!

Inläggav MissKittyFantastico » tor mar 05, 2009 1:54

Äntligen har jag sett avsnittet så jag kunnat läsa om det här. Det var väl ok och inte mer. När Echo gör små saker som tyder på minne så blir det genast mer spännande. Jag förväntade mig att det skulle bli att hon nynnade på den där sången hon sjöng i början. Verkade övertydligt och precis i avsnittets anda. Tyckte det mesta var lite väl övertydligt dialogmässigt. "Jag vet inte vad det är, men jag känner att jag måste beskydda henne" och liknande. Det där visste vi redan och det blir bara fånigt när Echo säger det högt.

Tyckte också att Sierras funktion var lite tramsig. Var hela tiden övertygad om att hon skulle ha en bad ass-personlighet också, men inte det. Hon mesade bara omkring och pratade australiensiska. Jag stör mig på skådespelaren. Helt utan anledning, men lika väl gör jag det.

Har börjat gilla Topher lite. Han ger mig fortfarande creepy Warren-vibbar, men han är ändå rätt rolig. Någon annan som är creepy är agentens stalkergranne. Konstig människa.
"Livet är som en påse, tomt och innehållslöst om man inte fyller det med något. Till exempel karameller." -Kim

"'Ohana means family, family means nobody gets left behind. Or forgotten." -Lilo

En sån där
Användarvisningsbild
MissKittyFantastico
Big Bad Bämelie
 
Inlägg: 8587
Blev medlem: 28 sep 2005
Ort: Gråbo (men hjärtat är kvar på Hisingen)

Inläggav adolvsson » tor mar 05, 2009 15:50

Antar jag gå lite mot floden här, för jag gillade trean bättre än tvåan. Visst, veckans fall har vi kanske sett förut, men det var en hyfsat spännande version, och jag gillade det som skedde runtomkring, karaktärsögonblick och humor som Karl nämner,

Och angående Sierras roll i fallet, var det väl så att hon skulle vara backup, att hennes rumpsparkande (ungeför likt Echos) bara skulle gå igång om Echo fick för stora problem eller gick ner totalt, och eftersom det aldrig gick så långt, var det inte heller nödvändigt att börja sparka. Det var mitt intryck. Ett intryck jag gillade, för mig var det ett plus att hon inte gick igång. Bara för att möjligheten finns behöver man inte spela ut den. Det är som med James Bond; bara för att Q skickar med Jimmy ett gäng i rätt situation användbara prylar, betyder inte att manusförfattarna måste skapa en situation för varje pryl.

Och angående Lubov/Victor, gillade men kände mig en aning tomatig efteråt. Jag hade läst rollbesättningsspoilers, jag visste att Enver castats som Victor och, enligt någonstans efter seriens omdaning, istället blivit en karaktär kallad Lubov, och aldrig någonsin fram till avslöjandet gjorde jag kopplingen att Lubov kunde vara docka. Vilket å andra sidan är skön, för den här förmågan att missa det uppenbara har defintivt gjort serier och filmer aningen mer njutningsbara vid tillfällen.

Och huvudskaket mot slutet var verkligen en skitsnygg detalj.
Well, I like to eat cheese. And I sometimes like to think of cheese…How it came to be. The magic thing is that there’s just, you know, a cow. And then there’s the grass and the sunlight, and then here comes the cheese…It’s kind of amazing. - David Lynch

Blogg | Twitter | Instagram | Facebook | LinkedIn
Användarvisningsbild
adolvsson
Assistant to the Regional Manager
 
Inlägg: 23278
Blev medlem: 13 sep 2003
Ort: Stockholm

Inläggav AKS » tor mar 05, 2009 16:22

Sierra borde väl dock ha gått igång för att skydda sig själv då hon blir kidnappad? Där är hon i livsfara och har ingen aning om var Echo är. Väldigt underligt att hon inte triggades då.
Last.fm | Avatar av: B-F

Well done. Here come the test results: "You are a horrible person." That's what it says: a horrible person. We weren't even testing for that.
-- Portal 2

A pit is not complete without a Freeman climbing out of it.
-- vortigaunt i Half-Life 2: Episode 2
Användarvisningsbild
AKS
Official Goddess
 
Inlägg: 20301
Blev medlem: 13 sep 2003

Inläggav adolvsson » tor mar 05, 2009 16:32

AKS skrev:Sierra borde väl dock ha gått igång för att skydda sig själv då hon blir kidnappad? Där är hon i livsfara och har ingen aning om var Echo är. Väldigt underligt att hon inte triggades då.

Ja, jag tänker inte neka till att det är en underlighet jag inte tänkte på förrän jag läste den här tråden, men kanske gick hon inte igång för att hon inte visste var Echo var? Eller, eventuellt mer sannolikt, triggades hon inte under kidnappningen därför att hon inte var i direkt livsfara. Hotad, ja, men inte direkt livsfara. Echo, eller snarare den hon var hyrd att beskydda, var ju också under ständigt hot men hennes försvarsimplantering gick ändå inte igång förrän någon hotade, eller verkade hota, sångerskan direkt.

Jag tror på det. Ja, det medges att kidnappningen är en svag länk i så fall, fast Sierra var där som backup till Echo som visade sig inte behöva den.
Well, I like to eat cheese. And I sometimes like to think of cheese…How it came to be. The magic thing is that there’s just, you know, a cow. And then there’s the grass and the sunlight, and then here comes the cheese…It’s kind of amazing. - David Lynch

Blogg | Twitter | Instagram | Facebook | LinkedIn
Användarvisningsbild
adolvsson
Assistant to the Regional Manager
 
Inlägg: 23278
Blev medlem: 13 sep 2003
Ort: Stockholm

Nästa

Återgå till Dollhouse Säsong 1



Vilka är online

Användare som besöker denna avdelning: Inga registrerade användare