BtVS - åtskilliga år senare...

Här kan vi prata om det mesta som rör Buffy

BtVS - åtskilliga år senare...

Inläggav Spuffy » fre jun 02, 2017 23:22

Dags för en ny tråd. Varför? undrar ni kanske. Jo, för att det gått rätt många år både sen BtVS sändes, och sen forumet pratade om serien ordentligt (jag räknar inte allsången i mitt och As vardagsrum 2014 som en kommentar av serien). Jag har nu hållit på med en omtitt av Buffy tillsammans med en kollega de senaste 2 åren - det tar rätt lång tid när man ska synca livet till att se Buffy ihop idag. Och plötsligt märker jag att mina egna åsikter ändras - till exempel uppskattar jag säsong 7 väldigt mkt mer än jag gjorde sist. Vi har fortfarande inte sett klart säsong 7 dock, så jag kanske ändrar mig igen...

Nu undrar jag:
- När såg du BtVS senast? Enstaka avsnitt eller hela serien?
- Vad har förändrats (om något) i vad du tycker om serien? Särskilda avsnitt? Säsonger?
- Vilka andra serier idag har uppenbart hämtat inspiration från BtVS?
- Skulle BtVS hålla som serie idag - skulle du se den? Varför?
- Vad tror du vore annorlunda om serien hade premiär nu istället för då? Och vad tror du skulle vara likadant?

Har massor av ytterligare frågor, men nu ska jag lägga mig istället för att skriva här (en tydlig skillnad i prioriteringar från min sida jämfört med 2007), så fyll gärna på...
Användarvisningsbild
Spuffy
omnomnomnom
 
Inlägg: 6725
Blev medlem: 21 aug 2005
Ort: Stockholm (Luleå)

Re: BtVS - åtskilliga år senare...

Inläggav Spuffy » fre jun 02, 2017 23:26

Den här postade ankhipanki på forumets facebook-sida förra året, tycker den är rolig, ang hur BtVS hade varit om serien sändes idag:
https://www.buzzfeed.com/keelyflaherty/if-buffy-the-vampire-slayer-were-on-tv-today?utm_term=.giY0784PV#.ovPBdwoJ9
Användarvisningsbild
Spuffy
omnomnomnom
 
Inlägg: 6725
Blev medlem: 21 aug 2005
Ort: Stockholm (Luleå)

Re: BtVS - åtskilliga år senare...

Inläggav gaspode » sön jun 04, 2017 18:39

Jag och Helena såg klart en omtitt i våras. Jag såg inte alla avsnitt, Helena tittade själv ibland. Jag har nog inte samma känslomässiga band till det som när det var nytt. Det är fortfarande strålande bra allt som oftast, men den där "måste se ett avsnitt till"-känslan infinner sig inte så ofta... Kan ju också bero på att jag missade en del avsnitt förstås. Gillar säsongerna ungefär som förut, möjligen är jag med på att S7 inte är en lika stor dipp som jag tänkt.
Svår fråga om jag skulle se den idag. Den är ju inte riktad till min åldersgrupp riktigt, och jag ser inte några andra serier som är ungefär vad Buffy var på den punkten. Det tog ju ganska lång tid när det begav sig innan jag gav den en chans också. Samma sak skulle kanske hända, jag skulle avfärda den som en glättig ungdomsserie, men sen skulle jag stöta på folk som verkligen verkade vettiga som hyllade serien, här och där, på reddit kanske (dvdforum var det då)... Tror definitivt jag hade blivit hookad även idag om jag sett för första gången.
Användarvisningsbild
gaspode
Queen Tyko
 
Inlägg: 17237
Blev medlem: 12 sep 2003
Ort: Göteborg


Återgå till Allmänt om BtVSVilka är online

Användare som besöker denna avdelning: Inga registrerade användare

cron