1x06 Man on the Street

Den första av förhoppningsvis många säsonger av Dollhouse.

Bättre än tidigare precis som Joss utlovat?

1
0
Inga röster
2
0
Inga röster
3
0
Inga röster
4
0
Inga röster
5
0
Inga röster
6
0
Inga röster
7
4
19%
8
6
29%
9
5
24%
10
6
29%
 
Antal röster : 21

1x06 Man on the Street

Inläggav AKS » sön mar 15, 2009 11:05

ECHO COMES FACE-TO-FACE WITH AGENT BALLARD FOR THE FIRST TIME ON AN ALL-NEW "DOLLHOUSE" FRIDAY, MARCH 20, ON FOX

Patton Oswalt ("The King of Queens," "Ratatouille") Guest-Stars

Echo becomes the perfect wife for a lonely internet mogul (guest star Oswalt), and Sierra's attacker is revealed. Meanwhile, Mellie's life is in danger and Agent Ballard's investigation takes a surprising turn when he comes face-to-face and goes fist-to-fist with Echo for the first very time in the "Man on The Street" episode of DOLLHOUSE airing Friday, March 20 (9:01-10:00 PM ET/PT) on FOX. (DOL-106) (TV-14; D, L, S, V) CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1 PA: Viewer discretion is advised.

Cast: Eliza Dushku as Echo; Tahmoh Penikett as Paul Ballard; Olivia Williams as Adelle DeWitt; Fran Kranz as Topher Brink; Harry Lennix as Boyd Langton; Enver Gjokaj as Lubov; Dichen Lachman as Sierra

Guest Cast: Amy Acker as Dr. Claire Saunders; Reed Diamond as Laurence Dominic; Miracle Laurie as Mellie; Kevin Kilner as Hearn; Liza Lapira as Ivy; Mark A. Sheppard as Tanaka; Aisha Hinds as Loomis; David Barry Gray as Bicks; Patrick Stinson as Brett Locano; Patton Oswalt as Joel Mynor

Från fox.com
OBS! Denna gång kan även den jättekorta beskrivningen anses vara en ganska stor spoiler.
Senast redigerad av AKS lör mar 21, 2009 9:37, redigerad totalt 1 gång.
Last.fm | Avatar av: B-F

Well done. Here come the test results: "You are a horrible person." That's what it says: a horrible person. We weren't even testing for that.
-- Portal 2

A pit is not complete without a Freeman climbing out of it.
-- vortigaunt i Half-Life 2: Episode 2
Användarvisningsbild
AKS
Official Goddess
 
Inlägg: 20301
Blev medlem: 13 sep 2003

Inläggav Stackhouse » lör mar 21, 2009 6:25

Helt klart det bästa avsnittet hittills, men knappast så fantastiskt som Joss Whedon ville påskina. Efteråt kändes det "Jaha, var det allt?" ungefär, vilket visserligen kan bero på att det var så hypat, men jag tror tyvärr att beror på att det verkligen var mediokert. :|
Stackhouse
Demon Fodder
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 02 mar 2009

Inläggav caffeineaddict » lör mar 21, 2009 9:28

Kan inte hålla med. Jag tyckte det här var precis lysande. Klassisk Joss. Roligt, mänskligt, komplext, sorgset, överraskande. Även om jag måste påpeka att Anna listade ut Mellie som docka för flera avsnitt sedan. Och i början av avsnittet tänkte jag därför att det kanske kunde vara så, men vid det laget som hon aktiverades så hade jag nästan helt släppt den tanken.

Så är ju bara frågan vem som skickar meddelandet med Echo. Det kan inte vara så enkelt som att det är Langdon, eller? Det vore alldeles för uppenbart. Eller så är det kanske precis så uppenbart, för inget annat i den här serien är ju det. Vore nästan lite refreshing.

Jag älskade det. Jag har ju gillat varenda avsnitt hittills (ja, t.o.m. Stage Fright. Om än mindre än de andra, onekligen), men det här var en ny nivå. Precis som Joss lovade att det skulle vara.

Dollhouse, Dollhouse, DOLLHOUSE!


"Ma'am, cheese is on it's way. Here's an interim banana."
- VEEP


MP3 | CD | DVD/BD | BF:s favoritfilm 1940-1949: omröstning

Användarvisningsbild
caffeineaddict
Tyrolerhatten
 
Inlägg: 36737
Blev medlem: 17 sep 2003
Ort: Inte Norrköping längre, har jag fått påpekat för mig.

Inläggav Rombat » lör mar 21, 2009 10:10

Jag gillade detta. Mer än något av de andra avsnitten. Hoppet finns där igen iaf.

No more words.
We know them all, all the words that should not be said.
But you have made my world more perfect
Användarvisningsbild
Rombat
knukka!
 
Inlägg: 21146
Blev medlem: 16 sep 2004
Ort: Växjö. En liten bit utanför verkligheten.

Inläggav AKS » lör mar 21, 2009 11:23

Jag tyckte detta var riktigt bra. Jag kände nästan lite som Stackhouse (välkommen!) då kanske halva avsnittet hade gått, men då jag sett hela avsnittet så var jag mycket, mycket nöjd med det. Jag kanske inte skulle använda ordet "lysande" som Kalle, men överlägset bästa avsnittet och som sagt riktigt, riktigt bra.

Att grannen var en doll hade jag som sagt misstänkt länge (och jag har fortfarande teorier om att major players i dollhouse också kan vara imprints av människor som *verkligen* ligger bakom det hela), men iom att DeWitt utfärdade kill-ordern så trodde jag jag hade fel. :) Men jag kan inte påstå att jag blev ens 1% överraskad över att grannen var en docka trots det. Bringing on the heartache för Ballard innan det är färdigt helt klart...

Och man märkte verkligen att det är Joss som skrivit avsnittet särskilt i Ballard vs vad-han-nu-hette-scenen med jordgubbarna och det.
Last.fm | Avatar av: B-F

Well done. Here come the test results: "You are a horrible person." That's what it says: a horrible person. We weren't even testing for that.
-- Portal 2

A pit is not complete without a Freeman climbing out of it.
-- vortigaunt i Half-Life 2: Episode 2
Användarvisningsbild
AKS
Official Goddess
 
Inlägg: 20301
Blev medlem: 13 sep 2003

Inläggav Tam » lör mar 21, 2009 11:48

Woohoo så bra! Håller med Kalle i det han skriver:
caffeineaddict skrev:Jag älskade det. Jag har ju gillat varenda avsnitt hittills (ja, t.o.m. Stage Fright. Om än mindre än de andra, onekligen), men det här var en ny nivå.


Ballards slagsmål var riktigt bra slagsmål, framför allt det med Echo. Eliza är ju bra på fightscener.

Att grannen var en doll hade jag också misstänkt, men nu tog jag för givet att hon skulle dö (eftersom hon var lycklig såklart) så det blev en överraskning av det ändå.

Intervjuerna på gatan var kanske inte det bästa, men kul ändå. Den med han som pratade om att en kille kanske vill testa med en annan kille som sen glömmer, och hur det var helt OK - det var roligt.

Ett helt briljant avsnitt!

Porn!

They'll throw the Kindle at you.

Osv.
Don't make fun. I worked long and hard to get this pompous.

RDR
Användarvisningsbild
Tam
Watcher
 
Inlägg: 7549
Blev medlem: 18 dec 2004
Ort: Uppsala

Inläggav Spuffy » lör mar 21, 2009 13:00

Porn! :D

Jag tyckte det här var fantastiskt, och om det nu bara fortsätter ur det här och inte går tillbaka till hur de tidigare avsnitten var uppbyggda så kommer jag nog bli riktigt, riktigt förtjust i den här serien. Eller, det är jag redan, men det är mest på grund av dels att jag vet att det är Joss och dels de skådespelare jag gillar så mycket som är med, men jag hoppas komma att gilla serien i sig mer och mer också.

Jag funderade mycket över huruvida grannen var docka eller inte men när Sierras watcher (jag minns inte vad de kallas?) skickades iväg för att döda henne gick jag på det, och blev både förvånad och förtjust när meddelandet på telefonsvararen lämnades. Att det var han som våldtagit henne tyckte jag dock inte var så svårt att gissa.

Jag antar att det är meningen att man ska tro det, men jag tror i alla fall att det är Tophers assistent (NCIS-tjejen) som är den som lämnar meddelanden. Jag tvivlar på att Langton har skills att programmera in sånt. Om han nu inte är värsta super-agenten som ska ta ner alla Dollhouses i hela världen och jobbar för någon annan jätteorganisation.

Jag gillade nog allt i det här avsnittet. Kan inte komma på något jag inte tyckte om.
Användarvisningsbild
Spuffy
omnomnomnom
 
Inlägg: 6750
Blev medlem: 22 aug 2005
Ort: Stockholm (Luleå)

Inläggav A bear » lör mar 21, 2009 13:01

WOMAN ON THE STREET: Only reason someone would volunteer to be a slave is if they is one already.

Jo, nu snackar vi. Som sagt, att Mellie skulle vara en doll var inte helt överraskande, däremot blev jag faktiskt överraskad av syftet med Faith!Echo (kniv? fighting? jo fan) och framför allt börjar de äntligen problematisera hela Dollhousegrejen utöver bara "detta handlar om att utnyttja de stackars hjärntvättade offren".

Mellie, ja. Det är en snygg twist på en ikonisk Josscen; Paul som springer tillbaka i slow motion, uppenbart för sen, Mellie som är chanslös mot övermannen. Det är ju Becoming Part 1, för fan. Och sen kommer twisten och yay! Mellie försvarar sig! Mellie slåss för sitt liv! Mellie dödar skurken! Mellie... existerar inte. Om Mellie hade existerat hade hon varit död.

MELLIE: He talks like that. He works at a donut shop.
PAUL: What a rick.

Sierras historia lägger ytterligare en liten vinkel på det. Visst, det handlar om exploatering. Sierra blir våldtagen och får sedan vartenda minne av det raderat. Är detta en bra sak?

Och så kommer lite mera humor också.

JOEL: This is the Internet establishment. We'll put you in front of a judge and take you down. He'll throw the Kindle at you.

Och nog fan är Joel prick på när det gäller Paul. Vi får understruket - scenen med Badger den andre agenten - att Paul inte är stabil. Paul har sina issues, och i sin besatthet att lösa problemet blir han alltför besatt av att jaga lösningen, svaret, den hjälplösa flickan som ska räddas av den muskulöse hjälten, och inte se allt runtikring.

Det finns fortfarande saker kvar att göra med detta, fortfarande nivåer kvar att täcka av, fortfarande frågor att ställa. Perfekt är det inte än. Men för första gången känns det på allvar som att de säger "Jodå, vi vet, vi kan alla invändningarna redan, det finns en poäng med dem. Häng på."

Joss! Bild
"There's been a contamination."

"You're like the Michael Jordan of being a sonofabitch."

"I've been saying, anybody who didn't get that this is the last season after this scene was missing the point." - Joss Whedon, 7.01
Användarvisningsbild
A bear
Slayer
 
Inlägg: 13550
Blev medlem: 15 jan 2005
Ort: Staden som simmar på vattnet

Inläggav Garim » lör mar 21, 2009 13:31

Ja! Vilket superavsnitt! Skitbra helt enkelt.

Vem är insidern? Jag gissar på någon högt uppsatt, typ Adelle eller Dominic. Det som Echo programmerats att säga skulle ingen längre ner i organisationen veta om... Eller?

Jag blev väl inte direkt överraskad när Mellie visade sig vara en doll, men det var en riktigt snygg twist. Särskilt som Adelle säger tidigare i avsnittet, typ (parafras) "He's [Paul's] sharing his info with a civilian" - alltså; Dominic vet inte om att Mellie är en doll! Adelle har hemligheter :D

Mycket snygg fight-scene mellan Paul och Echo. Och snacket mellan Paul och internetgubben var kanonbra.

Och att det var Sierra's handler som våldtagit henne... Eww. Riktigt störande!

Bring on the next episode! (fast jag ska nog se om det här ett par gånger innan)

Edit: Kom på en sak. Sparades Adelle's telefonmeddelande på Pauls telefonsvarare? 8)
Serenity: Knowing which River not to cross...
'If we want her to be exactly she'll never be exactly I know the only really real Buffy is really Buffy and she's gone' who?
Remember that if you keep one foot in the past and one in the future, you're just pissing on the present.
Användarvisningsbild
Garim
Big Bad
 
Inlägg: 2095
Blev medlem: 27 mar 2006
Ort: Sundsvall

Inläggav Spuffy » lör mar 21, 2009 13:43

Garim skrev:Edit: Kom på en sak. Sparades Adelle's telefonmeddelande på Pauls telefonsvarare? 8)

Det där funderade jag också över, känns nästan för lätt om det gjorde det.

Dominic kanske är insidern ja! Det är mer troligt än Langton eller Adelle tycker jag. Fast är det troligt är det säkert inte han ändå... Tophers assistent känns som sagt lite för uppenbart, men kanske ändå.
Användarvisningsbild
Spuffy
omnomnomnom
 
Inlägg: 6750
Blev medlem: 22 aug 2005
Ort: Stockholm (Luleå)

Inläggav A bear » lör mar 21, 2009 13:47

Eller så finns ingen insider och ingen har en tanke på att stoppa Dollhouse. Men kan man få Paul att tro det är mycket vunnet. Hela tanken med Dollhouse är ju att de aktiva inte vet vem de jobbar åt.

ECHO: You have to let the dollhouse win.
"There's been a contamination."

"You're like the Michael Jordan of being a sonofabitch."

"I've been saying, anybody who didn't get that this is the last season after this scene was missing the point." - Joss Whedon, 7.01
Användarvisningsbild
A bear
Slayer
 
Inlägg: 13550
Blev medlem: 15 jan 2005
Ort: Staden som simmar på vattnet

Inläggav caffeineaddict » lör mar 21, 2009 13:53

Spuffy skrev:
Garim skrev:Edit: Kom på en sak. Sparades Adelle's telefonmeddelande på Pauls telefonsvarare? 8)

Det där funderade jag också över, känns nästan för lätt om det gjorde det.


Var de hos Paul? Var de inte hos Mellie? Vet vi det?


"Ma'am, cheese is on it's way. Here's an interim banana."
- VEEP


MP3 | CD | DVD/BD | BF:s favoritfilm 1940-1949: omröstning

Användarvisningsbild
caffeineaddict
Tyrolerhatten
 
Inlägg: 36737
Blev medlem: 17 sep 2003
Ort: Inte Norrköping längre, har jag fått påpekat för mig.

Inläggav Spuffy » lör mar 21, 2009 14:17

caffeineaddict skrev:Var de hos Paul? Var de inte hos Mellie? Vet vi det?

Jag kollade på den scenen igen, och det är Pauls röst som säger "Leave a message", eller åtminstone är det en manlig röst som jag tycker låter som Pauls så jag tror det är hos honom.
Användarvisningsbild
Spuffy
omnomnomnom
 
Inlägg: 6750
Blev medlem: 22 aug 2005
Ort: Stockholm (Luleå)

Inläggav adolvsson » lör mar 21, 2009 16:24

Jag ställer mig hos dom som säger satan vad bra.

Vad jag älskar mest här, är hur Joss vänder två avslöjande nackdelar till sin starka fördel. Det gäller dels Mellie. Vi förväntar oss att hon ska dö, för vi vet att det är Joss stil, och han låter henne förstås leva. Dels gäller det... tja, Mellie igen. När Miracle Laurie castades var det till rollen som November, en docka. När Joss gjorde om delar av showen, när dom hade produktionsuppehåll, när ny pilot blev aktuell, sa han att rollen som November inte längre fanns men att dom gillade Miracle Laurie såpass mycket att dom beslöt sig för att behålla henne ändå, i en annan roll. Vilket var vad som sades med Enver Gjokaj och hans Vitor som blev Lubov, och jag gick på det igen. Visst fanns det en röst som sa att Mellie kunde vara docka men jag trodde aldrig på det, inte egentligen, speciellt inte efter avslöjandet med Victor, jag trodde inte dom skulle köra samma grej igen.

Det gjorde dom och det var alldeles lysande.

(man skulle förresten kunna se avslöjandet om Mellie som docka precis efter lycka och sex, som en variant på att den döda döden dö efter lycka och sex, för precis som vanligt innebär ett att ingen får vara riktigt lycklig tillsammans med någon annan i jossverse)

Och även om en del av det här kan verka uppenbart, i efterhand eller för vissa redan från start, tenderar det greppa tag i mig till den grad och styrka att jag verkligen inte tänker på det förrän det är för sent.

Och jag tror inte insidern, om det ens finns någon insider, är Topher eller Langton.

Fett med avslöjanden och jag är massivt hypad inför framtiden.
Well, I like to eat cheese. And I sometimes like to think of cheese…How it came to be. The magic thing is that there’s just, you know, a cow. And then there’s the grass and the sunlight, and then here comes the cheese…It’s kind of amazing. - David Lynch

Jävla AIDS, det vill jag inte ha en gång till, vet du. - Sven Melander

Vilsen Liten Robot | Twitter
Användarvisningsbild
adolvsson
Assistant to the Regional Manager
 
Inlägg: 23152
Blev medlem: 13 sep 2003
Ort: Växjö (Småland 4 Life!) -> Stockholm (a.k.a Rätt Stad)

Inläggav caffeineaddict » lör mar 21, 2009 17:21

Tam skrev:Intervjuerna på gatan var kanske inte det bästa, men kul ändå. Den med han som pratade om att en kille kanske vill testa med en annan kille som sen glömmer, och hur det var helt OK - det var roligt.


Oh, det påminner mig. Tjejen där, som jag inte tror fick en replik, not-so-secretly-gay-guys flickvän. Jag kände igen henne enormt. Varför? Varifrån? Cameo? Hjälp, nån?


"Ma'am, cheese is on it's way. Here's an interim banana."
- VEEP


MP3 | CD | DVD/BD | BF:s favoritfilm 1940-1949: omröstning

Användarvisningsbild
caffeineaddict
Tyrolerhatten
 
Inlägg: 36737
Blev medlem: 17 sep 2003
Ort: Inte Norrköping längre, har jag fått påpekat för mig.

Inläggav lilith » lör mar 21, 2009 19:18

Klasskillnad! :lovebunny:
Och Eliza fick vara rolig (PORN!). Scenen med Patton Oswalt Ballard pratandes i köket var nog det bästa hittills. Och slutet. Grät lite.
He smells like forrest.
/The Evil Queen, Once Upon a Time
Användarvisningsbild
lilith
The Doctor
 
Inlägg: 9628
Blev medlem: 09 maj 2006

Inläggav HeY » lör mar 21, 2009 20:50

Ja detta gillade jag mycket!
Om det finns en insider kanske det skulle kunna vara Amy Acker? Hon måste ju spela någon roll eftersom hon gästar så många avsnitt, kanske blir hon påkommen och sen dödad... eller något. Jag vet inte, men det är en tanke iaf.

Jag har insett att jag inte gillar han som spelar Topher så mkt. Karaktären skulle kunna vara riktigt bra men jag tycker han som spelar honom är lite torr/stel - Tom Lenk he ain't.

PORN! :D

"I like your thinking!"
Tegan Quin to me 21/11 -09

"True love is when you don't care where somebody's fingers have been." - Ingrid Michaelson
"I don't trust a man with curly hair. I can't help picturing small birds laying sulphurous eggs in there, and I find it disgusting." - Sue Sylvester, Glee

Last.fm | Twitter | Tumblr
Användarvisningsbild
HeY
typ 12
 
Inlägg: 4933
Blev medlem: 08 dec 2004
Ort: Stockholm

Inläggav AKS » lör mar 21, 2009 21:54

Som jag sa till Kalle för en vecka sen eller när det nu var: Han som spelar Topher påminner mig i skådespelarstil (antar att det är kroppsspråk och satsmelodi) om han som spelade Warren i BtVS S6. Har glömt bort vad han heter för tillfället. Men jag gillar honom! (Han som spelar Topher.)
Last.fm | Avatar av: B-F

Well done. Here come the test results: "You are a horrible person." That's what it says: a horrible person. We weren't even testing for that.
-- Portal 2

A pit is not complete without a Freeman climbing out of it.
-- vortigaunt i Half-Life 2: Episode 2
Användarvisningsbild
AKS
Official Goddess
 
Inlägg: 20301
Blev medlem: 13 sep 2003

Inläggav HeY » lör mar 21, 2009 23:41

AKS skrev:Som jag sa till Kalle för en vecka sen eller när det nu var: Han som spelar Topher påminner mig i skådespelarstil (antar att det är kroppsspråk och satsmelodi) om han som spelade Warren i BtVS S6. Har glömt bort vad han heter för tillfället. Men jag gillar honom! (Han som spelar Topher.)


Adam (B?)... något. Jag tycker inte att han [Topher] är dålig men det är något med honom som gör att han känns lite off hos mig. Som om han inte levererar 100%.

"I like your thinking!"
Tegan Quin to me 21/11 -09

"True love is when you don't care where somebody's fingers have been." - Ingrid Michaelson
"I don't trust a man with curly hair. I can't help picturing small birds laying sulphurous eggs in there, and I find it disgusting." - Sue Sylvester, Glee

Last.fm | Twitter | Tumblr
Användarvisningsbild
HeY
typ 12
 
Inlägg: 4933
Blev medlem: 08 dec 2004
Ort: Stockholm

Inläggav noike » sön mar 22, 2009 0:32

Gillar som tusan.

Pattons scen i köket var riktigt bra. Två personer som talar? Det var mer spännande än slagsmålscenerna.

Att det var handlern kändes självklart, Mellies docksak förvånade inte det minsta — allra minst efter hennes "rester" som hon gav till Paul hela tiden. Det var lite för bokstavligen över det. Resetknapp på personligheten så att säga. Fast snyggt utfört, snyggt som satan.

Något som jag däremot funderar på nu: Caroline kan ha varit en handler under intervjuscenen i piloten? Sierras handler frågar ifall de kommer hjärntvätta honom. I sådana fall förklarar det lite varför Echo får särbehandling av Adelle och kanske att det där fem år sedan är du fri kanske inte gäller för alla.

Adelle verkar veta väldigt mycket så jag skulle tro att hon och möjligtvis alla som skrivit på det där sekretesspappret är "insidern" om det finns någon. Använda Paul för att skaffa tillräckligt med information för att säkerställa deras egen överlevnad från de ovanför. Alpha, någon som kommer för nära utifrån, handlers going rogue. Fasligt mycket problem för ett dockhus. Och det borde finnas ett skäl till varför Topher skickar iväg medhjälparen och att han inte vill ha Langton i rummet.

----

Warren spelades av Adam Busch, sångare i Common Rotation.

HeY: jag tycker han ska vara lite off. För Topher är det mer som ett spel kombinerat med, jag vet inte, levande konstinstallationer?
Don't judge a book by its cover... by its leather cover... by its human skin-looking cover.
Don't ever judge that book. — Welcome to Night Vale.

:: snow crunch :: poäng: 51 / 100 ::
Användarvisningsbild
noike
also cute and fluffy!
 
Inlägg: 39154
Blev medlem: 13 sep 2003
Ort: A crappy place

Inläggav Tinwiel » sön mar 22, 2009 0:49

AKS skrev:Som jag sa till Kalle för en vecka sen eller när det nu var: Han som spelar Topher påminner mig i skådespelarstil (antar att det är kroppsspråk och satsmelodi) om han som spelade Warren i BtVS S6. Har glömt bort vad han heter för tillfället. Men jag gillar honom! (Han som spelar Topher.)OMG, jag tänkte exakt samma sak när jag såg avsnittet idag! "det är lite geek-trio Warren över honom". Han är geek, han har lite hybris, han påminner om Warren i själva stilen också. Topher är nog ingen ängel... fast troligen inte lika mycket bad guy som Warren.

Detta avsnitt var bra, bäst hittills, oh the drama. Om jag har något att anmärka på är det att jag inte direkt känner något för Echo än, eftersom hon alltid är olika roller. Sierra och Viktor däremot, där börjar det kännas lite i hjärttrakten. Viktors ansiktsuttryck när han inte förstod vad han gjort för fel.. och stackars Sierra. :(

Och ja, Millie-grejen lurade mig totalt. Listigt, Joss.
We're like the world's gayest ninjas!
Being Human
Användarvisningsbild
Tinwiel
barnsligt skräp
 
Inlägg: 20999
Blev medlem: 10 jun 2004
Ort: Kramfors (bor dock på Hisingen för tillfället) Ångermanland FTW! (och Hisingen också)

Inläggav brat » sön mar 22, 2009 0:54

ÄNTLIGEN!!!
Det här har jag väntat på sedan piloten som verkligen gav mersmak, men efter det har det varit så fåniga popidoler och innehållslösa sekter och galna friluftsmänniskor att jag inte ens brytt mig om att kommentera. Avsnitt 2-5 var bra, för all del. Men de har fokuserat på saker som inte är intressanta för en sån här serie, jag är förvånad för DeKnight och Minear. Jag förväntar mig mycket mer.

Men nu!
+ Drama i själva Dollhouse till skillnad från tillfälliga yttre intriger vi inte bryr oss om!
+ Ett syfte med serien!! "The Dollhouse deals in fantasy, that is their business but that is not their purpose."
+ Humor! Åååh, som jag saknat dig du typiska Joss-humor. "Porn!"
+ Upplägget var intressant och väl genomfört, gillade intervjuerna och perspektiven de gav på serien. Fick avsnittet att stå ut från resten som känns väldigt snarlikt uppbyggda.
+ Ett extra plus för slutet som var precis så fint som man aldrig kommer ihåg att vänta sig och Joss ändå levererar, med musiken och klippen. Bra!

Enda kritiken: Det här borde ha varit avsnitt 3. Senast 4. Jag tror ärligt att de tappat tittare (Jossfansen stannar så klart ändå) på att ge en så falsk bild av vad serien är. Åtminstone hoppas jag att avsnitt 2-5 är en falsk bild och att vi inte nu återgår till det igen.

Hoppet om att det här ska bli en grym serie har aldrig försvunnit, och nu känner jag att vi är på rätt spår.
1. "it could be like this, just like this"
2. "I was so fucking scared"
3. "honestly, I just wanna see you more"
4. "you'd better be"
5. "well now you have to deal with the consequences"
Hederomnämnande: "I want to keep growing with you"
Användarvisningsbild
brat
Big Bad
 
Inlägg: 1908
Blev medlem: 06 jul 2004
Ort: Umeå

Inläggav AKS » sön mar 22, 2009 0:56

Alltså Viktor i dollstate kan vara nåt av det sötaste jag sett!! :lovebunny:
Last.fm | Avatar av: B-F

Well done. Here come the test results: "You are a horrible person." That's what it says: a horrible person. We weren't even testing for that.
-- Portal 2

A pit is not complete without a Freeman climbing out of it.
-- vortigaunt i Half-Life 2: Episode 2
Användarvisningsbild
AKS
Official Goddess
 
Inlägg: 20301
Blev medlem: 13 sep 2003

Inläggav Tinwiel » sön mar 22, 2009 1:42

AKS skrev:Alltså Viktor i dollstate kan vara nåt av det sötaste jag sett!! :lovebunny:Jättesöt är han. När han var rysk loser-bad guy tyckte jag inte alls att han såg bra ut, men som oskyldiga Viktor är han jättesöt. :)
We're like the world's gayest ninjas!
Being Human
Användarvisningsbild
Tinwiel
barnsligt skräp
 
Inlägg: 20999
Blev medlem: 10 jun 2004
Ort: Kramfors (bor dock på Hisingen för tillfället) Ångermanland FTW! (och Hisingen också)

Inläggav wyndham » sön mar 22, 2009 3:53

Mycket glad att jag var ovetande om att Joss hade lovat bättring. I så fall hade det här nog varit en besvikelse. Nu tyckte jag att det var mycket bra.
Willow: The school paper is edging on depressing lately. Have you guys noticed that?
Oz: I don’t know. I usually go straight to the obits.


Moln över Ålidhem
Användarvisningsbild
wyndham
Bringer of Beer and Fire
 
Inlägg: 2903
Blev medlem: 30 aug 2005
Ort: Umeå

Inläggav Garim » sön mar 22, 2009 11:02

Jag såg om avsnittet igår kväll, och var väldigt uppmärksam på scenen där Topher programmerar Echos ninja-skills. Så, angående om det finns en insider eller inte. (spoiler spekulation) Jag är övertygad om att det finns. När Topher flyttar hårddisken med nya personligheten stängs en dörr bakom honom. När han går ut för att snacka med Boyd så stannar kameran kvar en bråkdels sekund på den stängda dörren. När Topher kommer tillbaka står dörren på glänt... Det finns en insider och det verkar som om Boyd kan vara medbrottsling.
Serenity: Knowing which River not to cross...
'If we want her to be exactly she'll never be exactly I know the only really real Buffy is really Buffy and she's gone' who?
Remember that if you keep one foot in the past and one in the future, you're just pissing on the present.
Användarvisningsbild
Garim
Big Bad
 
Inlägg: 2095
Blev medlem: 27 mar 2006
Ort: Sundsvall

Inläggav adolvsson » sön mar 22, 2009 15:10

Garim skrev:Jag såg om avsnittet igår kväll, och var väldigt uppmärksam på scenen där Topher programmerar Echos ninja-skills. Så, angående om det finns en insider eller inte. (spoiler spekulation) Jag är övertygad om att det finns. När Topher flyttar hårddisken med nya personligheten stängs en dörr bakom honom. När han går ut för att snacka med Boyd så stannar kameran kvar en bråkdels sekund på den stängda dörren. När Topher kommer tillbaka står dörren på glänt... Det finns en insider och det verkar som om Boyd kan vara medbrottsling.

Ja, jag vet att jag skrev att jag inte trodde det kunde vara Boyd, men å andra sidan kändes Boyds närvaro där ruskigt läglig. Frågan är då, om det är Boyd och medbrottsling, vem mer än Topher kan i så fall ha kunnandet att föra in informationen i Echos imprint?
Well, I like to eat cheese. And I sometimes like to think of cheese…How it came to be. The magic thing is that there’s just, you know, a cow. And then there’s the grass and the sunlight, and then here comes the cheese…It’s kind of amazing. - David Lynch

Jävla AIDS, det vill jag inte ha en gång till, vet du. - Sven Melander

Vilsen Liten Robot | Twitter
Användarvisningsbild
adolvsson
Assistant to the Regional Manager
 
Inlägg: 23152
Blev medlem: 13 sep 2003
Ort: Växjö (Småland 4 Life!) -> Stockholm (a.k.a Rätt Stad)

Inläggav Spuffy » sön mar 22, 2009 15:16

adolvsson skrev:vem mer än Topher kan i så fall ha kunnandet att föra in informationen i Echos imprint?

Återigen - assistenten. Och återigen - är det inte för uppenbart?
Användarvisningsbild
Spuffy
omnomnomnom
 
Inlägg: 6750
Blev medlem: 22 aug 2005
Ort: Stockholm (Luleå)

Inläggav adolvsson » sön mar 22, 2009 15:18

Spuffy skrev:Återigen - assistenten. Och återigen - är det inte för uppenbart?

Hoppsan, det hade du skrivit, ja.

Och jo. Vilket antingen kan betyda det är medvetet och inte alls hon, eller att det är hon men finns ännu någon twist bakom det hela. Jag tror svaret kan vara uppenbart eller enkelt, knappast båda.
Well, I like to eat cheese. And I sometimes like to think of cheese…How it came to be. The magic thing is that there’s just, you know, a cow. And then there’s the grass and the sunlight, and then here comes the cheese…It’s kind of amazing. - David Lynch

Jävla AIDS, det vill jag inte ha en gång till, vet du. - Sven Melander

Vilsen Liten Robot | Twitter
Användarvisningsbild
adolvsson
Assistant to the Regional Manager
 
Inlägg: 23152
Blev medlem: 13 sep 2003
Ort: Växjö (Småland 4 Life!) -> Stockholm (a.k.a Rätt Stad)

Inläggav Spuffy » sön mar 22, 2009 15:28

Jag undrar om det finns någon annan i huset (än de två) som har kunskap nog att fixa det där tekniskt? Kanske gör det det ändå. Jag fastnar i att det inte kan göra det men egentligen har jag ju ingen aning.

edit. Ok, det här är typ en upprepning på adolvssons tidigare inlägg samt mina egna också. Onödigt. Men visst.
Användarvisningsbild
Spuffy
omnomnomnom
 
Inlägg: 6750
Blev medlem: 22 aug 2005
Ort: Stockholm (Luleå)

Nästa

Återgå till Dollhouse Säsong 1Vilka är online

Användare som besöker denna avdelning: Inga registrerade användare

cron